header
 

Detective

Jan Hendriks, 1952, geboren en woonachtig in Heerlen, heeft jarenlang een eigen redactiebureau gehad en is momenteel redacteur bij de faculteit Psychologie van de Open Universiteit in Heerlen. "Inspiratie voor het schrijven haal ik uit alledaagse ontmoetingen en belevenissen. De dialogen en beelden die me daarvan bijblijven verwerk ik in de verhalen, waarbij ik probeer een zo passend mogelijke sfeer te creëren."

Wim Heijnen is geboren in 1956 in Hoensbroek, tegenwoordig woont hij in Maastricht; hij is van huis uit cultureel antropoloog, heeft economieles gegeven en schrijft tegenwoordig vooral non-fictie boeken. Zo is hij samen met Rob Vincken auteur van het boek Aikido, dans of krijgskunst over de Japanse verdedigingskunst en was hij samensteller en auteur van een jubileumboek voor het Sint Laurentiusziekenhuis in Roermond.

Nevel

  Detective Nevel Detective, 224 blz. (paperback)
Auteurs: Heijnen, W., & Hendriks, JHW
Uitgever: Hernia & Co, Heerlen, 1e druk, © 2012
ISBN 978-90-811924-0-8, NUR 331

Korte beschrijving
Privédetective Anton de Groot krijgt een opdracht van ondernemer Lemair uit Heerlen om de gangen van diens zoon Bas na te gaan. Hij verdenkt zijn zoon van chantage. De Groot gaat op onderzoek uit en komt erachter dat Bas Lemair bedreigd wordt, er vindt zelfs een moord plaats. Een afrekening?

De Groot merkt al snel dat Lemair jr. geen nietsnut is, zoals zijn vader meent, maar serieus probeert een plaats te veroveren in de kunstwereld. Hij organiseert samen met zijn vriendin een expositie over Russische kunst in Maastricht. Daarvoor heeft hij onder andere contact gemaakt met Russische kunstenaars, waarvan er een in Aken woont. Daar krijgen we een kijkje in de wereld van de Russische maffia die de Russische gemeenschap in een ijzeren greep houdt.
Al snel blijkt het verhaal veel gecompliceerder dan de oorspronkelijke opdracht deed vermoeden. Het lieflijke Limburgse landschap in nevelen gehuld, blijkt een schouwtoneel van brute afpersing, geweld en verraad.

 

Foute handel

  Detective Foute handel Detective, 177 blz. (paperback)
Auteurs: Heijnen, W., & Hendriks, JHW
Uitgever: Hernia & Co, Heerlen, 2e druk, © 2007
ISBN 978-90-81192-415, NUR 331

Korte beschrijving
Anton de Groot, privédetective in Maastricht, is zes jaar geleden uit onvrede met zichzelf opgestapt uit het politiekorps. Sindsdien probeert hij - niet erg succesvol - zijn kost te verdienen met speurwerk voor particulieren.
Zijn leven wordt vooral gevuld met wachten. Wachten tot het liefje van de geschaduwde opduikt, en wachten op de grote wending in zijn leven.
Aan dit voortsukkelende bestaan komt abrupt een eind wanneer de overspelige man van zijn bloedmooie cliënte betrokken lijkt bij een mysterieus bloedbad en een internationaal opererende bende. Door zijn vasthoudendheid en de wetten van het toeval komt hij tot dicht bij de bronnen van het kwaad.

Foute handel is de eerste detective van de hand van Wim Heijnen en Jan Hendriks. Het spannende verhaal speelt zich af op diverse locaties: Zuid-Limburg, Luik, Antwerpen en Amsterdam. Het boek is zeer sfeervol geschreven met veel couleur locale en de spanning wordt consequent opgebouwd.


footer
AenS-design